Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                     Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !

   Slovenski jezik    English language    Lingua Italiana    Deutsche sprache

Apartments Bevk, Piran Slovenija


   Tel.: 00386 (0)5 90 22 111
   Gsm: 00386 (0)31 623 682
   www.bevk.si  
   www.apartments-piran.com
   www.taxi-piran.com
   E-mail: info@bevk.si

Taxi Piran - Taxi Pirano     Prevozi koles in kolesarjev     Piran     Portorož     Izola     Koper     Vreme    

    Kaj ponuja okolica ?


    kopanje in sončenje
    sprostitev in oddih
    obalna klima in zrak
    sprehodi ob sončnih zahodih
    raziskovanje obalnih mest
    zabava v Portorožu
    kultura in umetnost
    rekreacija
    ribolov
    igre na srečo
    masaže
    ogled znamenitosti Obale
    izleti z barkami po morju
    glasba in ples
    izleti po Obali ali v tujino
    prosta pot domišliji ...

Enjoy your holidays with a BIG smile !    Apartments Bevk, Piran


 
         Apartmaji na Prežihovi ulici ...V samem centru mesta Piran smo prenovili 2 tipični stari piranski hiši v turistične apartmaje. Obe sta bili prenovljeni v duhu ohranjevanja zgodovinske piranske kulturne dediščine. Prva hiša se nahaja na Marxovi ulici 13, druga hiša pa v sosednji ulici is sicer na Prežihovi ulici 4. Obe hiši stojita v mirnem predelu mesta, 3 minute hoje od Tartinijevega trga in sta le nekaj korakov oddaljeni od obale.

V neposredni bližini so tudi trgovina, trafika, cerkev, bar, pizzerija, gostilna ...


Hiša na Prežihovi 4 ima na voljo apartmaje: MAR v prvem nadstropju, TIERRA v drugem in ESTRELLA v tretjem nadstropju.


 

Vhod v apartmaje na Prežihovi ulici


V pritličju je na voljo mini fitness (sobno kolo ter še nekaj drugih rekvizitov), infra savna za 2 osebi, masažna tuš kabina, 2 ležalnika za sprostitev...
Na vrhu vam je na razpolago terasa s pogledom na piransko stolnico ter obzidje, zeleno zaledje Pirana in pogled na morje.
 
Apartmaji Bevk

Sončni zahod s terase   

Apartmaji Bevk

Skupna terasa na vrhu hiše

Apartmaji Bevk

Pogled na piransko stolnico s terase

 
 
        Soba dobrega počutja ...


V pritličju stavbe na Prežihovi 4 smo vam za popestritev oddiha v času, ko sonce izgubi moč ter se na ulice obmorskega mesteca prikrade burja, pripravili sobo dobrega počutja. V njej boste našli infra savno za 3 osebe, katera blagodejno vpliva na vaše zdravje, masažno tuš kabino in dva ležalnika za sprostitev ob kromoterapiji in prijetni glasbi (radio in CD). Ionizator zraka bo s svojim delovanjem pripomogel k zmanjšanju praha, pršic ter očistil zrak neprijetnih primesi. Za ohranjanje kondicije so vam na voljo sobno kolo z merilcem srčnih impulzov, steper, uteži, blazina za jogo in drugo telovadbo.
Za goste apartamjev Mar, Tierra ter Estrella je ponudba wellnessa in minifitnessa vključena v ceno.

     
 
 
         Apartma Mar ...


(2+1 osebi - 25 m2)

Klimatiziran (pozimi ogrevan) apartma v prvem nadstropju. Spalnica z zakonsko posteljo, raztegljiv dvosed, ki po potrebi služi kot dodatno ležišče. Kompletno opremljena kuhinja (steklokeramična plošča s štirimi kuhališči, prenosna pečica, hladilnik z mini zamrzovalnikom), kopalnica z veliko tuš kabino (80 x 120), sušilcem za lase in WC-jem. Na voljo vam je tudi kabelska LCD TV ter neomejen dostop do brezžičnega interneta (imeti morate svoj prenosni računalnik).

Rezerviraj zdaj » 

 
 

 
         Apartma Tierra ...


 (2+1 osebi - 25 m2)
 


Klimatiziran (pozimi ogrevan) apartma v drugem nadstropju. Spalnica z zakonsko posteljo, raztegljiv dvosed, ki po potrebi služi kot dodatno ležišče. Kompletno opremljena kuhinja (steklokeramična plošča s štirimi kuhališči, prenosna pečica, hladilnik z mini zamrzovalnikom), kopalnica z veliko tuš kabino (80 x 120), sušilcem za lase in WC-jem. Na voljo vam je tudi kabelska LCD TV ter neomejen dostop do brezžičnega interneta (imeti morate svoj prenosni računalnik).

Rezerviraj zdaj »
 

Apartmaji Bevk - TIERRA


 

   
 
 
 
         Apartma Estrella ...


(2+1 osebi - 25 m2)

Klimatiziran (pozimi ogrevan) apartma v tretjem nadstropju. Spalnica z zakonsko posteljo, raztegljiv dvosed, ki po potrebi služi kot dodatno ležišče. Kompletno opremljena kuhinja (steklokeramična plošča s štirimi kuhališči, prenosna pečica, hladilnik z mini zamrzovalnikom), kopalnica z veliko tuš kabino (80 x 120), sušilcem za lase in WC-jem. Na voljo vam je tudi kabelska LCD TV ter neomejen dostop do brezžičnega interneta (imeti morate svoj prenosni računalnik).

Rezerviraj zdaj » 

   

 

   
 
 
         Kje se nahajamo ?

 

 
 
 

        Taxi Piran, zmeraj z vami !

        Prevozi koles in kolesarjev


O Piranu

Piran je pristaniško mesto na slovenski obali in središče Občine Piran. Leži na samem rtu Piranskega polotoka v neposredni bližini Portoroža.

Na območju današnje občine Piran so bile v preteklosti razvite različne gospodarske dejavnosti, prednjačile pa so kmetijstvo, ribištvo, pomorske dejavnosti, trgovina in solinarstvo. Solinarstvo in trgovanje s soljo sta bila tako pomembna za razvoj Pirana, da njuno omembo najdemo že v najstarejših ohranjenih piranskih statutih iz leta 1274.

Do prvih večjih zabeleženih tehnoloških izboljšav v solinah je prišlo v 80. letih 14. stoletja, ko je mesto že dodobra sprejelo vladavino Beneške republike. Uvedli so tak način pridelave soli, kot so ga imeli na Paških solinah. Solinarji, mojstri s Paga, so prišli v Piran in pripravili solne bazene za nov način priprave tal v kristalizacijskih bazenih, kavedinih. Postopek vzgoje sedimentne plasti iz alg, sadre in solinskega blata na dnu bazenov za pobiranje soli, imenovane petola, je omogočil pridobivanje čiste in od tedaj za Piran značilno bele soli. Zaradi velikih količin pridelane bele soli in njene kakovosti je imel Piran stoletja dolgo velik ugled in pomen med mediteranskimi proizvajalci soli.

Konec 14. stoletja je visoki urad v Benetkah Magistrato dei sali dovolil piranski komuni in njenim solinarjem, da so lahko pridelali 3.500 modijev soli letno. Na solni bazen je bilo dovoljeno pridelati 2 modija soli, kar v današnjih utežnih enotah pomeni približno 1940 kilogramov. Iz razpoložljivih arhivskih listin lahko sklepamo, da so imeli v piranski komuni 1.750 kristalizacijskih bazenov. Beneška republika je imela monopol nad pridelavo in prodajo soli na svojem ozemlju. Z lokalnimi komunami je sklepala pet ali desetletne pogodbe, imenovane Mercati dei sali, s katerimi je urejala vse dejavnosti v zvezi s soljo ter delitev pridelka in zaslužka. Najstarejša tovrstna pogodba, ki je ohranjena v piranskem arhivu, je iz leta 1375. Količina pridelane soli se je v naslednjih obdobjih večala. Piranski komuni je v obliki dajatev pripadalo 1/7 pridelane soli.

Delo v solinah nekoč in danes. V solinah so solinarji delali celo leto. Zaradi oddaljenosti solin od Pirana so gradili solinarske hiše, v katerih so prebivale solinarske družine v času pridobivanja soli in začasno skladiščile družinski solni pridelek. Na še danes aktivnih predelih solin Lera, kjer so v začetku 20. stoletja spremenili način proizvodnje soli, solinskih hiš ni več. Drugače je na opuščenem predelu Sečoveljskih solin, imenovanem Fontanigge, kjer ostanki solinskih hiš še danes dajejo značilen in prepoznaven pečat krajini. Meščani so se v času solne sezone preseliti v solinarske hiše, ki so stale v neposredni bližini solnih polj. Tako so imeli dve bivališči: mestno v času zime, pred poletjem pa so se s svojimi ladjicami odpravili v soline, kjer so ob delu dočakali jesen. Bivanje v solinah so si uredili v kamnitih hišah, kjer so imeli vse najnujnejše za življenje in delo na solinah. V temnih kleteh so skladiščili pridelano sol, v majhnih izbah so si privoščili kratek nočni počitek. Gospodinje so pekle kruh v posebnem kaminu zadaj za hišo. Kratek izsek iz življenja solinarjev prikazuje Muzej solinarstva, kjer si je mogoče ogledati obnovljeno solinarsko hišo in stari način pridelovanja soli. Za Fontanigge so značilne tudi vetrne črpalke, ki so jih solinarji začeli uporabljati v prvi polovici 19. stoletja in so solinarskemu področju dajale svojevrsten čar. Z njihovo pomočjo so izkoristili moč vetra in prečrpavali vodo iz nižjih v višje predele ter si tako olajšali delo in povečali učinkovitost. V tem obdobju je v piranskih solinah bilo aktivnih okoli 7.000 kristalizacijskih bazenov. Njihovo število se je spremenilo šele z modernizacijo Lere na začetku 20. stoletja.

Ohranjanje tradicije Povezanost Pirana s solinami je močna še danes. Prav Občina Piran s svojimi solinami uvršča Republiko Slovenijo v krog mediteranskih držav, v katerih se še vedno na tradicionalen in naraven način predeluje sol. Iz čiste morske vode, s pomočjo sonca, vetra in truda solinarjev je pridelana sol, na katero je občina Piran vsako leto znova ponosna.


Piranski glasbeni večeri. Leta 1987 je Kulturno-umetniško društvo Karol Pahor organiziralo tedensko prireditev Piranske miniature, in tedaj se je porodila želja po oplemenitenju obalnega kulturnega življenja in po uveljavljanju vrhunskih domačih glasbenih ustvarjalcev. Podkrepljena je bila z ljubeznijo do Pirana, njegovih arhitekturnih lepot in zavezanostjo tradiciji markantne osebnosti slovitega virtuoza Tartinija. Tako so leta 1979 nastali Piranski glasbeni večeri.

Piranske koncerte organizira Avditorij Portorož vsak petek julija in avgusta v večernem hladu zvočnega Križnega hodnika v Minoritskem samostanu, ob dežju v bližnji cerkvi svetega Frančiška, orgelske koncerte pa v cerkvi svetega Jurija v Piranu ali v cerkvi Marije Rožnovenske v Portorožu. V vseh teh letih so se Piranski glasbeni večeri programsko in vsebinsko obogatili in izoblikovali prepoznaven profil, ki posega v širši slovenski in mednarodni kulturni prostor. Postali so sestavni del piranskega mestnega življenja, identitete in kulturnega ponosa.

Mednarodni slikarski Ex tempore. Je tradicionalno mednarodno srečanje slikarjev, ki ga v Piranu že več kot 30 let, vsako leto septembra, organizirajo Obalne galerije. Po izboru mednarodne žirije so dela razstavljena v Mestni galeriji, v Križnem hodniku in na Tartinijevem trgu.

Piranski dnevi arhitekture Obalne galerije prirejajo vsako leto v mesecu novembru mednarodni simpozij Piranski dnevi arhitekture in na njih podeljujejo nagrado Piranesi. Začetek Piranskih dnevov arhitekture sega v leto 1983, ko se je v Obalnih galerijah pripravljala arhitekturna raztava Skupine Kras, ki je v slovenski arhitekturi pomenila konec zavezanosti ožjim konvencijam ljubljanske šole za arhitekturo in dala prosto pot razgledovanjem po sodobnih svetovnih arhitekturnih tokovih. V samem začetku so hoteli Piranski dnevi bolj vzpostaviti neposredni stik domače arhitekture z aktualnim evropskim dogajanjem. Zaradi svoje mednarodno zastavljene usmeritve, selektivnega izbora sodelujočih, kontinuitete, predvsem pa visoke ravni strokovne razprave pa so z leti presegli meje domačega prostora in se oblikovali v pomembno središče za pregled aktualnega arhitekturnega dogajanja doma in v svetu.

V sklopu Primorskega poletnega festivala tudi v Piranu potekajo številne prireditve. Njihova posebnost in lepota sta v tem, da se gledališke igre uprizarjajo na ulicah in trgih in tako slikovita arhitektura Pirana služi igram kot enkratna in nepozabna kulisa.


 

 

 

Copyright 2011 / Vse pravice zadržane - Taksi Piran / Apartments Piran Slovenija, Bogdan Bevk / Izjava o zasebnosti / Kaj so piškotki?

  http://www.taxi-piran.com/
  http://www.apartments-piran.com/

TAKSI PIRAN: O podjetju / Prevozi na letališča - airport transfer / Izleti, potovanja / Ponudbe / Rezervacije / Vozni park / Prevozi koles in kolesarjev / Kontakt / Vtisi potnikov / Piran / Portorož / Izola / Koper
APARTMAJI BEVK:
Apartmaji na Marxovi ulici / Apartmaji na Prežihovi ulici / Apartma na Levstikovi ulici / Cene / Rezervacije / Lokacija / Kontakt / Knjiga vtisov / Dogodki na Obali / Prevozi koles in kolesarjev / Vreme / Piran / Portorož / Izola / Koper /

 http://www.taxi-piran.com/   http://www.apartments-piran.com/   http://www.taxi-transfer-airport.com/

Izdelava Studio Intera