Prva Taxi služba na Obali z najdaljšo in prijazno tradicijo.   Naročite svoj prevoz in pridružite se številnim zadovoljnim strankam !

   Slovenski jezik    English language    Lingua Italiana    Deutsche sprache


    Taxi Piran - Limousine Service, Piran Slovenia

Taxi Širan - Limousine Service
Potuj varno
,
udobno in z nasmehom, potuj z nami - Taxi Piran.
 


   Pokliči ali pošlji email:
  
00386 (0)31 730 700
  
email: info@bevk.si      

  Piran   Portorož   Sečovlje   Izola   Koper   Ankaran   Ronchi dei Legionari   Benetke   Rijeka   Pula   Dunaj  Celovec    Zagreb    

  Kaj nudimo ?

 

  prevozi po mestu
  prevozi na letališča
  prevozi na železniške postaje
  prevozi do avtobusnih postaj
  prevozi do hotelov
  prevozi v bolnišnice
  prevozi otrok v šole
  prevozi večjih skupin
  prevozi svatov in porok
  izleti in potovanja
  prevozi iz in v Slovenijo
  najem vozila
  prevozi koles in kolesarjev
  ... in še veliko več !

Čakamo na vaš klic!    We are waiting for your call!    Stiamo aspettando vostra chiamata!    Wir warten auf Ihren Anruf!    ждем Вашего звонка!    Estamos esperando su llamada!    Nous attendons votre appel!   


 

           Koper ...


Koper je šesto največje mesto v Sloveniji in največje ob obali s 23.726 prebivalci, sedež Mestne občine Koper. Mesto ima dva uradna jezika, poleg slovenščine tudi italijanščino. Ob mestu je mednarodno pristanišče Luka Koper.

Podnebje v Kopru je sredozemsko, kar pomeni, da ima dolga in vroča poletja, mile zime in pogoste vetrove kot so burja, jugo in maestral, čeprav zimski vdori hladnega zraka občasno spreminjajo sredozemsko podnebje v submediteransko. Povprečne januarske temperature so višje od 0 °C. Morje je najhladnejše februarja (8 °C), najtoplejše pa avgusta (24 °C). Višek padavin se pojavlja jeseni. Največji sunki burje so tudi do 200 km/h.

Koprsko primorje sestavljata dve zelo različni območji: ozek obalni pas in flišno gričevje v zaledju. Flišne pokrajine sestavlja fliš, ki je sicer neprepustna kamnina, vendar zelo slabo odporna proti površinskemu odnašanju. Ker hitro prepereva, so se na njem razvile bolj rodovitne prsti, kot so naprimer terra rosa ali jerina (rdeče prsti).

V primerjavi s pravim sredozemskim rastlinstvom zimzelenih rastlin skorajda ni. Za toploljubne primorske gozdove je značilen listopadni puhasti hrast. Posebnost koprskega primorja so oljke. Za mediteransko podnebje so značilni tudi agrumi: (mandarine, pomaranče,…), smokve, aromatične rastline in makija.

 


Taxi Piran - Limousine Service, Piran Slovenia

  Telefon: 00386 (0)31 730 700  / E-mail: info@bevk.si

 

 

 

 
 

         Apartmaji Bevk

         Prevozi koles in kolesarjev


TIPIČNE ISTRSKE JEDI

Tradicionalne jedi iz notranjosti Istre so pripravljene predvsem iz pridelkov z domačih vrtov, v obalnem pasu pa na jedilnikih prednjačijo ribe in morski sadeži.

Tradicionalne istrske jedi so predvsem kuhane, značilna je tudi peka kruha pod črepnjo (peko). Prevladujejo lokalna sezonska zelenjava (koromač, blitva ali bledes, radič, paradižnik, zelje ali kapus in drugo), divje rastline (šparglji in tartufi), perutnina, klobase, pršut, oljčno olje, vino in ribe. Med mineštrami so priljubljeni bobiči, pogosta jed so tudi fuži in njoki z različnimi omakami.
Značilne sladice, fritole, kroštole, štrukelj in mnoge druge, je mogoče poskusiti na prireditvi Sladka Istra konec septembra v Kopru.

VINA SLOVENSKE ISTRE

V slovenski Istri zorijo vrhunska vina, ki so preplet tradicije in sodobnega vinarstva. Poleg že uveljavljenih vse bolj prodirajo vinarji mlajše generacije.

Bogato vinsko izročilo slovenske Istre sega v rimske čase in beleži že skoraj dve tisočletji. Vina avtohtonih sort (refošk, malvazija in rumeni muškat) ter drugih sort, ki tukaj uspevajo, žanjejo priznanja na vinskih ocenjevanjih doma in po svetu. Istrski vinarji se pogosto predstavljajo na vinskih in gastronomskih prireditvah v slovenski Istri in zunaj nje. Njihova najboljša vina lahko poskusimo v večini gostinskih lokalov.


RESTAVRACIJE IN GOSTILNE

Istra se uveljavlja kot regija za vrhunska vinska in gastronomska doživetja. Vse več je dobrih gostiln, turističnih kmetij in izbranih restavracij.

Ob koncu tedna v istrskih gostilnah in restavracijah radi uživajo tudi sladokusci iz bližnje Italije. A ne le zato, ker se v istrski kuhinji čuti vpliv italijanske. Jedi so bogatega okusa, sestavine pa skrbno izbrane. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji tartufov.

Vsaka kuhinja daje jedem svoj pečat, v novejšem času z opaznejšim poudarkom na tradicionalni istrski prehrani. Med ribjimi jedmi lahko izberemo preproste sardele, sardone ali sipice, tudi izbrane brancine, orade in še marsikaj.

 

 

 

Copyright 2011 / Vse pravice zadržane - Taksi Piran / Apartments Piran Slovenija, Bogdan Bevk / Izjava o zasebnosti / Kaj so piškotki?

  http://www.taxi-piran.com/
  http://www.apartments-piran.com/

TAKSI PIRAN: O podjetju / Prevozi na letališča - airport transfer / Izleti, potovanja / Ponudbe / Rezervacije / Vozni park / Prevozi koles in kolesarjev / Kontakt / Vtisi potnikov / Piran / Portorož / Izola / Koper
APARTMAJI BEVK:
Apartmaji na Marxovi ulici / Apartmaji na Prežihovi ulici / Apartma na Levstikovi ulici / Cene / Rezervacije / Lokacija / Kontakt / Knjiga vtisov / Dogodki na Obali / Prevozi koles in kolesarjev / Vreme / Piran / Portorož / Izola / Koper /

 http://www.taxi-piran.com/   http://www.apartments-piran.com/   http://www.taxi-transfer-airport.com/

Izdelava Studio Intera