Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                     Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !

   Slovenski jezik    English language    Lingua Italiana    Deutsche sprache

Apartments Bevk, Piran Slovenija


   Tel.: 00386 (0)5 90 22 111
   Gsm: 00386 (0)31 623 682
   www.bevk.si  
   www.apartments-piran.com
   www.taxi-piran.com
   E-mail: info@bevk.si

Taxi Piran - Taxi Pirano     Prevozi koles in kolesarjev     Piran     Portorož     Izola     Koper     Vreme    

    Kaj ponuja okolica ?


    kopanje in sončenje
    sprostitev in oddih
    obalna klima in zrak
    sprehodi ob sončnih zahodih
    raziskovanje obalnih mest
    zabava v Portorožu
    kultura in umetnost
    rekreacija
    ribolov
    igre na srečo
    masaže
    ogled znamenitosti Obale
    izleti z barkami po morju
    glasba in ples
    izleti po Obali ali v tujino
    prosta pot domišliji ...

Enjoy your holidays with a BIG smile !    Apartments Bevk, Piran


 
          Rezervacije ...

 

Apartmaji Bevk
Marxova ulica 13
6330 Piran, Slovenija

Tel.: 00386 (0)5 90 22 111

Gsm: 00386 (0)31 623 682

E-pošta: info@bevk.si

 

 

 

  

 
 

        Taxi Piran, zmeraj z vami !

        Prevozi koles in kolesarjev


TIPIČNE ISTRSKE JEDI

Tradicionalne jedi iz notranjosti Istre so pripravljene predvsem iz pridelkov z domačih vrtov, v obalnem pasu pa na jedilnikih prednjačijo ribe in morski sadeži.

Tradicionalne istrske jedi so predvsem kuhane, značilna je tudi peka kruha pod črepnjo (peko). Prevladujejo lokalna sezonska zelenjava (koromač, blitva ali bledes, radič, paradižnik, zelje ali kapus in drugo), divje rastline (šparglji in tartufi), perutnina, klobase, pršut, oljčno olje, vino in ribe. Med mineštrami so priljubljeni bobiči, pogosta jed so tudi fuži in njoki z različnimi omakami.
Značilne sladice, fritole, kroštole, štrukelj in mnoge druge, je mogoče poskusiti na prireditvi Sladka Istra konec septembra v Kopru.

VINA SLOVENSKE ISTRE

V slovenski Istri zorijo vrhunska vina, ki so preplet tradicije in sodobnega vinarstva. Poleg že uveljavljenih vse bolj prodirajo vinarji mlajše generacije.

Bogato vinsko izročilo slovenske Istre sega v rimske čase in beleži že skoraj dve tisočletji. Vina avtohtonih sort (refošk, malvazija in rumeni muškat) ter drugih sort, ki tukaj uspevajo, žanjejo priznanja na vinskih ocenjevanjih doma in po svetu. Istrski vinarji se pogosto predstavljajo na vinskih in gastronomskih prireditvah v slovenski Istri in zunaj nje. Njihova najboljša vina lahko poskusimo v večini gostinskih lokalov.

OLJČNO OLJE

Zaradi klimatskih posebnosti je oljčno olje slovenske Istre prepoznavno po značilni aromi in cenjeno zaradi ugodne sestave maščobnih kislin. Slovenska Istra je ena najsevernejših krajin, kjer še uspeva oljka.

Tradicija oljkarstva sega daleč v preteklost, v zadnjih treh desetletjih pa je v velikem razmahu.
Naravne danosti, znanje in zavzetost pridelovalcev oljčnega olja dajejo izjemne, mednarodno priznane rezultate.
Oznaka Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščitenim poreklom zagotavlja, da je to olje pridelano iz lokalnih sort oljk ter predelano in stekleničeno na območju slovenske Istre. Vsebovati mora najmanj 30 % olja istrske belice, ki zaradi visoke vsebnosti naravnih antioksidantov omogoča daljšo svežino in kakovost.

RESTAVRACIJE IN GOSTILNE

Istra se uveljavlja kot regija za vrhunska vinska in gastronomska doživetja. Vse več je dobrih gostiln, turističnih kmetij in izbranih restavracij.

Ob koncu tedna v istrskih gostilnah in restavracijah radi uživajo tudi sladokusci iz bližnje Italije. A ne le zato, ker se v istrski kuhinji čuti vpliv italijanske. Jedi so bogatega okusa, sestavine pa skrbno izbrane. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji tartufov.

Vsaka kuhinja daje jedem svoj pečat, v novejšem času z opaznejšim poudarkom na tradicionalni istrski prehrani. Med ribjimi jedmi lahko izberemo preproste sardele, sardone ali sipice, tudi izbrane brancine, orade in še marsikaj.
 

Copyright 2011 / Vse pravice zadržane - Taksi Piran / Apartments Piran Slovenija, Bogdan Bevk / Izjava o zasebnosti / Kaj so piškotki?

  http://www.taxi-piran.com/
  http://www.apartments-piran.com/

TAKSI PIRAN: O podjetju / Prevozi na letališča - airport transfer / Izleti, potovanja / Ponudbe / Rezervacije / Vozni park / Prevozi koles in kolesarjev / Kontakt / Vtisi potnikov / Piran / Portorož / Izola / Koper
APARTMAJI BEVK:
Apartmaji na Marxovi ulici / Apartmaji na Prežihovi ulici / Apartma na Levstikovi ulici / Cene / Rezervacije / Lokacija / Kontakt / Knjiga vtisov / Dogodki na Obali / Prevozi koles in kolesarjev / Vreme / Piran / Portorož / Izola / Koper /

 http://www.taxi-piran.com/   http://www.apartments-piran.com/   http://www.taxi-transfer-airport.com/

Izdelava Studio Intera