Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                     Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !                                Sonce, morje, počitnice in širok nasmeh  - Apartmaji Bevk v Piranu !

   Slovenski jezik    English language    Lingua Italiana    Deutsche sprache

Apartments Bevk, Piran Slovenija


   Tel.: 00386 (0)5 90 22 111
   Gsm: 00386 (0)31 623 682
   www.bevk.si  
   www.apartments-piran.com
   www.taxi-piran.com
   E-mail: info@bevk.si

Taxi Piran - Taxi Pirano     Prevozi koles in kolesarjev     Piran     Portorož     Izola     Koper     Vreme    

    Kaj ponuja okolica ?


    kopanje in sončenje
    sprostitev in oddih
    obalna klima in zrak
    sprehodi ob sončnih zahodih
    raziskovanje obalnih mest
    zabava v Portorožu
    kultura in umetnost
    rekreacija
    ribolov
    igre na srečo
    masaže
    ogled znamenitosti Obale
    izleti z barkami po morju
    glasba in ples
    izleti po Obali ali v tujino
    prosta pot domišliji ...

Enjoy your holidays with a BIG smile !    Apartments Bevk, Piran


 
         Koper ...

Koper je šesto največje mesto v Sloveniji in največje ob obali s 23.726 prebivalci, sedež Mestne občine Koper. Mesto ima dva uradna jezika, poleg slovenščine tudi italijanščino. Ob mestu je mednarodno pristanišče Luka Koper.

Podnebje v Kopru je sredozemsko, kar pomeni, da ima dolga in vroča poletja, mile zime in pogoste vetrove kot so burja, jugo in maestral, čeprav zimski vdori hladnega zraka občasno spreminjajo sredozemsko podnebje v submediteransko. Povprečne januarske temperature so višje od 0 °C. Morje je najhladnejše februarja (8 °C), najtoplejše pa avgusta (24 °C). Višek padavin se pojavlja jeseni. Največji sunki burje so tudi do 200 km/h.

 

Koprsko primorje sestavljata dve zelo različni območji: ozek obalni pas in flišno gričevje v zaledju. Flišne pokrajine sestavlja fliš, ki je sicer neprepustna kamnina, vendar zelo slabo odporna proti površinskemu odnašanju. Ker hitro prepereva, so se na njem razvile bolj rodovitne prsti, kot so naprimer terra rosa ali jerina (rdeče prsti).

V primerjavi s pravim sredozemskim rastlinstvom zimzelenih rastlin skorajda ni. Za toploljubne primorske gozdove je značilen listopadni puhasti hrast. Posebnost koprskega primorja so oljke. Za mediteransko podnebje so značilni tudi agrumi: (mandarine, pomaranče,…), smokve, aromatične rastline in makija.

 

 


 

        Taxi Piran, zmeraj z vami !

        Prevozi koles in kolesarjev

 

 

Copyright 2011 / Vse pravice zadržane - Taksi Piran / Apartments Piran Slovenija, Bogdan Bevk / Izjava o zasebnosti / Kaj so piškotki?

  http://www.taxi-piran.com/
  http://www.apartments-piran.com/

TAKSI PIRAN: O podjetju / Prevozi na letališča - airport transfer / Izleti, potovanja / Ponudbe / Rezervacije / Vozni park / Prevozi koles in kolesarjev / Kontakt / Vtisi potnikov / Piran / Portorož / Izola / Koper
APARTMAJI BEVK:
Apartmaji na Marxovi ulici / Apartmaji na Prežihovi ulici / Apartma na Levstikovi ulici / Cene / Rezervacije / Lokacija / Kontakt / Knjiga vtisov / Dogodki na Obali / Prevozi koles in kolesarjev / Vreme / Piran / Portorož / Izola / Koper /

 http://www.taxi-piran.com/   http://www.apartments-piran.com/   http://www.taxi-transfer-airport.com/

Izdelava Studio Intera